Tänk en bagagerumsmatta

Köpet hade gått igenom. Bagagerumsmattan var nu i Ingers ägo och hon skulle äntligen få känna känslan av att bära ut den till bilen. Äntligen skulle gamla Bettan få en ny matta där bak. Det var bannemej på tiden. Hon brydde sig inte ens om att det regnade. Inte heller att hon råkade kliva i en vattenpöl på väg ut från butiken där bagagerumsmattan köpts. Nej, inget skulle få förstöra den här redan fantastiska dagen.

Hon gick över parkeringen och öppnade bagageluckan. Hon stannade upp i några sekunder innan hon bestämde sig. Hon tänkte väl att hon i lugn och ro skulle rulla upp sin nya bagagerumsmatta när hon kom hem till garaget. Hon kunde bara inge bärga sig. Nej, det skulle få ske nu. Bagagerumsmattan skulle upp nu, och så var det med den saken.

Ömsom regn, ömsom skydd av luckan började hon ta upp plasten som omslöt den nya bagagerumsmattan. Girigt rev hon i materialet för att rulla ut den och när det skedde möttes hon av en fenomenal doft. Doften av nytt. Hon avlägsnade sin gamla bagagerumsmatta och hade ner den på marken nedanför bilen. Det kändes nästan elakt mot den gamla trotjänaren men den skuldkänslan orkade hon inte bära på länge. Nej, ring ut det gamla och ring in den nya bagagerumsmattan – så skulle det få vara.

Hon lät den gamla mattan färdas i baksätet. Inte skulle den få äran att åka snålskjuts på sin efterträdare. Den var smutsig och hålig och Inger ville inte riskera någon repa i den nya bagagerumsmattan. Hon satte sig i förarsätet och körde iväg med ett leende på läpparna.

Vilken fantastisk dag det här hade blivit. Vilken oerhört fin och härlig tisdag som bara skulle komma att bli bättre och bättre för varje steg hon tog. Detta visste hon förstås in där och då. Där och då när hon satt och söp in den fantastiska doften av ny bagagerumsmatta. För att fira skulle hon laga sin paradrätt. Kassler med ananas. Det är en anspråkslös rätt men hon är också en anspråkslös kvinna. Hon rattade in på Willys parkering och ställde sig på sin vanliga plats, som var ledig. När hon gick ur plockade hon med sin handväskan som färdades på den nya bagagerumsmattan.

I samband med att hon öppnade luckan och den ljuvliga doften spred sig hörde hon en röst bakom sig. En mansröst var vad hon hörde: ”Oj, här doftar det minsann nytt. Ny bagagerumsmatta eller?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *