Första parkett vid byggnadsställningar

Huset bredvid vårt står under omfattande renovering. Inte för att jag vet något om denna typ av arbeten, men jag kan lägga ihop ett och ett. Det har nämligen stått byggnadsställningar utanför huset i ungefär 2 månader. Ännu ser det inte alls ut som att de kommit någon vart. Jag kan ana att byggnadsställningarna kommer att finnas kvar ett tag till. Det låter kanske som att jag gnäller och det gör jag väl delvis. Jag har inget emot byggnadsställningar. I alla fall inte i jämförelse med det oväsen som förs av de som arbetar på ställningarna. Där kan vi snacka om ett större störmoment.

Det är inte hur mycket jag stör mig på gubbarna på byggnadsställningarna som jag kommer att tala om idag. Jag kommer istället att berätta om något som inträffade i anknytning till dem igår.

Jag och min sambo hade just bytt om för att gå till sängs. Min vana trogen, och eftersom platsen närmast fönstret är min, så dog jag ner gardinen. Precis vid det tillfället såg jag något springa förbi på gården nedanför. Det var en till synes ganska ung person som sprang rakt mot byggnadsställningarna. Hen försvann in under ett skynke och sågs inte till mer.

Jag hann tänka: Ja, men personen kanske bor där? Det vet väl inte jag något om. Det handlar trots om ett annat hus, och tillhörande byggnadsställningar då. Hur som helst så kunde jag inte riktigt slita blicken. Jag såg upp och ner längs byggnadsställningarna för att se om jag såg något. Men icke, ingenting syntes. Jag funderade på om gestalten klättrat högre upp i byggnationen. Det verkade inte som det. Eller? Jag vågade inte dra några slutsatser.

Ungefär 7 minuter efter att personen försvunnit upp i byggnadsställningen syntes ett blått ljus i fjärran. Jag såg hur ljuset ibland skiftade till rött och det var ingen tvekan om vad det var fråga om. Polisen var på väg, mot byggnaden och byggnadsställningen. Det var någon som hade smitit från någonting. Det var svaret på vem det var jag såg springa över gården.

Spänningen var olidlig och det enda jag kunde hoppas på var att personen i fråga inte hade gjort något väldigt olagligt. Poliserna klev ur bilen långsamt. Inget ljud hade hörts och därför fick det mig att tro att de ville smyga sig på byggnadsställningarna. Fast vad vet väl jag om sådant? Jag satt i alla fall som på nålar och såg konstaplarna närma sig byggnadens byggnadsställningar långsamt från varsitt håll.

Var skulle det sluta? Det ska ni snart bli varse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *