Brandskydd brf

Ibland får man lov att ta ut svängarna i tankarna. Tycker ni inte det? Det är vad jag gjorde igår efter att jag haft möte med min brf om brandskydd. Javisst, det är då jag kommer på de knasigaste tankarna, uppenbarligen. Jag anar att ingen av er känner igen er i detta så jag bryr mig inte ens om att fråga om er erfarenhet med brandskydd, brf och fantasi.

Vad jag däremot ska göra är att berätta just om hur mina dagdrömmar tedde sig efter mötet om brandskydd i min brf.

Jag tänkte mig en alternativ verklighet men inte så himla alternativ som andra verkligheter verkligen verkar vara. I den här verkligheten har alla brf olika typer av brandskydd. I vår värld är dessa brandskydd, de som varje brf har, okonventionella men där är det helt normalt.

Såhär ser det ut:

Det första brandskyddet som varje brf har är en stor figur, nästan fyra meter hög. Det är en s.k. eldslungare. Denna varelse, som inte är helt olik Balrogen från Sagan om Ringen fyller ett enda syfte: Den skyddar mot eld. Dessa varelser verkar inte bara i brf utan i alla miljöer i vilka brandskydd är behövda.

Ja, det stämmer. Detta är alltså en verklighet där stora vidunder med övernaturliga krafter agerar brandskydd i brf. Det är samtidigt en verklighet i vilken bostadsrättsföreningar existerar. Kanske är det en märklig ekvation för många av er att få ihop men det må så vara. Jag sa ju att alternativa verkligheter kunde vara konstiga ibland.

Nästa brandskydd som en brf i denna knasiga värld har är någonting som sitter i väggarna. Då pratar jag bokstavligt talat om någonting som sitter i väggarna. ”Jaha, tätning?” tänker kanske någon tråkig person från vår dimension. Nej, inte tätning, för sjutton gubbar. Jag talar om organismer även här. Djur som sitter i väggarna på brf för att vara brandskydd och se till att skydda människorna och alla andra varelser som kan bo i en förening.

Vilken typ av varelse som dessa är har jag ännu inte kommit fram till. Det jag ser framför mig är varelser ur animefilmer, företrädesvis Howl’s moving castle. Har du inte sett den? Gör då det. Där finns dock inga spännande brandskydd för brf men vem vet; kanske kommer det en film som inkluderar dem någon gång. Tiden får utvisa detta.

Ta hand om er till dess att vi ses och hörs igen, kära vänner. Ni är bäst, och detta vet ni!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *